About me...

Mijn naam is Adri Troost.
Vlieger (General Aviation),
muzikant (gitaar), ondernemer (Importeur van hard-en software voor vliegers in opleiding) en organisator. (Rotterdams Songfestival,Vara's Songfestival etc.) Ondernemer dus, nooit bij een baas gewerkt, altijd zèlf iets ondernomen en daardoor ook velen aan werk geholpen. Altijd bezig met muziek en vliegtuigen. Het is dus geen wonder dat je dan van een paar hobby's je beroep gaat maken. Bij de Marine Luchtvaart Dienst op Valkenburg voor het eerst gevlogen in een Beechcraft-C45 (Foto) met instructeur Seret.

Adri Troost


C45a  

 

Mijn instructeurs:

Lt.Kol. Nol van de Mortel, onvergetelijke man.

Zo ook Lt.Kol. Piet Schmidt Crans, beide heren waren zeer kundige KLU vliegers/instructeurs en ik heb veel geleerd van deze kanjers.

 

Later mijn zoon Pleun(zie foto's rechts en onder) ook vlieggek gemaakt. Hij werkte als testvlieger voor de KLU als exchange op de F16 Combined Test Force, 416th Flight Test Squadron , hij hield zich bezig met Development Test & Evaluatie van de Mid Life Update F16 t/m juli 2001. Edwards Airforce Base in California. Hij vloog dus hoofdzakelijk F16, wat hij nog steeds het beste jachtvliegtuig vindt, maar hij heeft ook de F22 Raptor gevlogen. Naderhand is hij Amerikaan geworden, is getrouwd met de mooiste vrouw uit de USA en vliegt momenteel bij South West Airlines. Uiteraard ben ik vreselijk trots op hem, en het mooiste is als we samen in een C172 hangen, het liefste in een beetje slecht weer. Het vliegen met een C 172 is in de USA stukken goedkoper dan in ons eigen land en er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden, bv met lessen etc.

 

 


       PLEUN IN OPLEIDING

PLEUN in action,  gesprek met kopstukken

Broer en zus: PLEUN en TANJA

a3.jpg (11843


    bytes)

In 1975 heb ik een General Aviation brevet gehaald en een paar jaar daarna een commercial brevet met instrument rating in Noorwegen alwaar ik een aantal jaren heb gewerkt in de combinatie muziek en vliegen. Overdag rondvluchten voor hotelgasten en privé-vluchten voor de directie, 's avonds entertainment verzorgd in dat zelfde hotel.
Inmiddels heb ik ca. 3000 vlieguren, waarvan de meeste uren op de Cessna 172, gevlogen in Noorwegen(LN), Spanje(EC) en het voormalige Yugoslavia(YU) en uiteraard in Nederland. 
Ik hoop het vliegen nog lang te kunnen doen!

      

Mooie tijd in Noorwegen en in Spanje

CESSNA 172, het meest gebruikte vliegtuig voor verkenning, fotowerk etc.

===============================================================================

Eindelijk is mijn boek uit !

UITGEVERIJ BOEKSCOUT.NL te SOEST

Met dank aan de journalist Rein Wolters

en de schrijfster Ada van Noordwijk voor hun hulp en goede raad.

Ontwerp cover is van Krijn van Driel, wie anders?

Spannende verhalen, verbijsterend en onthullend !!

Te bestellen bij de boekhandel onder

ISBN nummer 978-94-6206-039-5

of bij de webwinkel van www.boekscout.nl

Voor Lansingerland: Boekhandel Janneke, Kerkstraat 29-Berkel en Rodenrijs

========================================================================